maanantai 18. kesäkuuta 2012

Plan B

Alkuvuodesta kävin ammatinvalinnanohjauspsykologilla. Olen kyllä jo pitkään tiennyt, mitä haluan tehdä, mutta en ole tiennyt voinko, tässä kunnossa. Vaikka osa vaivoista helpottaa ajan myötä, osa pysyy läpi elämän (nivelrikko ja lannerangan kuluma ainakin, korjatkaa jos olen väärässä) ja mahdollisesti pahenee, lisäksi olen saanut niin surkean ruumiinrakenteen joka osaltaan aiheuttaa myös selkäkipuja jos ei ole varovainen. Siispä työn pitää olla selkävaivaiselle sopivaa. Onnekseni en joudu hylkäämään urahaaveitani (= rakennusala), mutta koska alalle on tunkua, piti vielä kehittää varasuunnitelma (ja hyvä niin, sillä unohdin hakea ajoissa). Tässä kunnossa kun ei juuri ole varaa mennä töihin kaupan kassalle, varastoon, siivoamaan tai Itellaan, eikä ilman koulutusta saatavia hommia juuri muita ole. 

Kuvitus jälleen ohi aiheen, tällä kertaa E lukee lempparilehteään =)

Yleensäottaen toimistotyötä suositellaan selkävaivaisille, vaikka se kuulostaakin niin hullunkuriselta. Toimistotyön ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää istumista, sillä työasentoon voi panostaa ja sitä voi vaihtaa välillä. Voi tehdä pientä taukojumppaa, kävellä välillä. Toimistotyö on kevyttä ja sitä löytyy ihan joka alalta, joten vaihtoehtojakin on runsaasti, eikä se ole ihan heti loppumassa sillä ihan taatusti jokaisessa yrityksessä riittää paperitöitä. Siispä, varasuunnitelman nimi on yo-merkonomi eli liiketalouden perustutkinto lukiopohjaisena, tutkinnosta lienee hyötyä vaikkei niitä hommia tekisi päivääkään. Jos ei muuten, niin näyttää hyvältä CV:ssä (lause, jota opettaja-äitini hokee paljon).


Lukiopohjaiselle linjalle ammattikouluun on helppo päästä, sillä suurin osa suuntaa lukiosta ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Valitsin ykköshakutoiveeksi vielä sellaisen paikan (lähimmän) johon on oikeasti helppo päästä sisään - ja pääsinkin! Vielä jos hakupapereissa olisi olleet kaikki arvosanat oikein, olisin saanut melkein vapaasti valita missä opintoni aloitan (btw, toivottavasti tuosta ei tule ongelmia, "virheellisesti ilmoitettu tieto").


Tämä siis tarkoittanee sitä, että E. menee päiväkotiin ja minä kouluun.

Apua.

2 kommenttia:

  1. Hei onnittelut koulupaikasta! :-) Säkin olet ilmeisesti siis "vaan" lukion käynyt vasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, "vaan" lukio käyty toistaiseksi, siitäkin kohta 3 vuotta. Apua :D

      Poista