torstai 16. tammikuuta 2014

Työkokeilu!

Nyt on työkokeiluasiat vihdoin järjestyksessä ja pari työpäivää jo takanakin, joten uskaltanen kertoa siitä enemmän!

Ystäväni vinkkaamana päädyin kahvilaan. Nyt alkuun vuoroja on kaksi viikossa, myöhemmin nostamme vuoromäärän kolmeen. Sopimus on tehty kolmeksi kuukaudeksi, jonka jälkeen työkokeilua on mahdollista jatkaa vielä toiset 3 kk, siirtyä palkkatyöntekijäksi tai keksiä jotain muuta. Tarkoitus on aloittaa mahdollisimman kevyesti, jottei työ käy liian raskaaksi selälle - työnantaja on tietoinen ongelmistani ja pyrkii ottamaan ne mahdollisimman hyvin huomioon. Päällehän työ tekee vain hyvää, koska mua ei ole luotu vain pyörittelemään peukaloita :)

Työ on täysin erilaista kuin mikään aikaisemmin tekemäni. En ole koskaan työskennellyt elintarvikkeiden parissa (jos ei yläasteen parin viikon työharjoittelua kaupassa lasketa), kassalla tai asiakaspalvelutehtävissä. On hienoa päästä oppimaan uutta, haastamaan itsensä ja laajentamaan työkokemusta!

Ajoittain työ on kiireistä, eikä päivän aikana ehdi juurikaan istumaan. Mutta nautin ympäröivästä tohinasta ja siitä, että tohina jää työpaikalle kun itse lähden kotiin. Ensimmäisen työpäivän lopussa seisoskeluun tottumattomat varpaat huusivat hoosiannaa ja jouluna kiukuttelun aloittanut polvi muistutti itsestään aina välillä, mutta yllätyksekseni selkä ei ollut moksiskaan!

Kaikki tähän mennessä tapaamani työkaverit ovat olleet mukavia ja töissä on ollut aidosti kiva olla. On kiva tavata päivän aikana paljon ihmisiä ja jutustella niitä näitä, ja huomaan jo olevani pirteämpi ja iloisempi kuin ennen työkokeilun alkua.

Haaveilen edelleen kiinteistöalasta, mutta mulla ei ole mikään kiire sinne - eikä sitä tiedä, jos vaikka viihtyisin tällä alalla niin hyvin, että muuttaisin suunnitelmia, vielä on liian aikaista sanoa. Pääasia, että pääsee takaisin työn makuun, sillä maltillinen työskentely varmasti edesauttaa kuntoutumista ja mahdollistaa sen, että vielä jonain päivänä minäkin kykenen täyteen työelämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti