keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vähän lisää synttäreistä


Mulla on jonkin sortin pakkomielle siitä, että tarjottavien pitää olla itsetehtyjä. Ei siinä mitään, tykkään leipoa, selkä vaan ei tykkää ainakaan tällaisista leivontamaratoneista. Ja poden vieläkin kamalaa morkkista siitä, että vuosi sitten keksit oli ostettu kaupasta.

Tiikerikakun ohje löytyy täältä, itse lorautan aina tummaan taikinaan tilkan kahvia ja vaaleaan taikinaan sitruunamehua eikä kakkua jää koskaan pakastettavaksi. Pätkisjuustokakkuun hyvä ohje löytyy esimerkiksi täältä. Kermavaahtokasa aka täytekakku syntyi tänäkin vuonna tällä reseptillä, täyteeksi laitoin metsämarjasosetta, vadelmia ja maitorahkaa. Kaikki käytetyt maitotuotteet olivat hylaa, eikä se vaikuttanut makuelämykseen ainakaan negatiivisesti.

Suklaamurukeksit:

200g voita
1,5dl sokeria
1 muna
3,5dl vehnäjauhoja
n. puolikas Fazerin sininen suklaalevy rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna jatkuvasti vatkaten. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös suklaa. Annostele sopivan kokoisia möykkyjä vaikka lusikalla. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20min. Jos syöt taikinasta n. puolet kuten minä tein, jäljelle jäävästä taikinasta syntyy 1-2 pellillistä keksejä.

Kinkkukierteet:

1,5 isoa paketillista torttutaikinalevyjä
tomaattipyreetä
n. 200g kinkkua, olkoon nyt sitten vaikka valmiita suikaleita, palvia, jne.
puolikas purjo
paprika
n. 200g juustoraastetta
ripaus valkopippuria
1 muna voiteluun

Anna taikinalevyjen sulaa hetki, pilko ja sekoita täyteainekset (=kinkku, purjo, paprika, juustoraaste). Levitä levyille tomaattipyreetä ja täyte, ripottele vielä kevyesti valkopippuria. Kääri levyt rullalle pituussuunnassa ja leikkaa 2-3cm paloja. Voitele palat, paista uunissa taikinapaketin ohjeen mukaan kunnes näyttää hyvältä. En laskenut kuinka monta kiekkoa tuli, mutta aika monta.


1 kommentti: