torstai 11. huhtikuuta 2013

Ahdistusleipomukset

Tunnustaudun ahdistusleipojaksi. Eilen oli niin megamoinen ahdistus, että oli pakko purkaa sitä hääräämällä vähän keittiössä. Melkein meinasin tehdä vielä nopeasti iltapalapannariakin, mutta en viitsinyt, koska se jää aina lähes yksin mun syötäväksi, olisi pitänyt hakea kaupasta kermavaahtoa sen kaveriksi ja noiden keksien tuhoamisessakin kestää hetki. 


Pestoleipä:
(en löytänyt enää leivän alkuperäistä ohjetta netistä, joten tässä se on sellaisena kuin se on omassa käytössäni muokkautunut)

2dl vettä
1pss kuivahiivaa
3/4tl suolaa
1tl sokeria
4-5dl jauhoja (olen käyttänyt vähän mitä sattuu - vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, yms)
2rkl oliiviöljyä
pestokastiketta oman maun mukaan (itse laitan aina purkin jämät, 2-3tl)

Pinnalle muutama rkl öljyä tai sulatettua voita muutama valkosipulinkynsi suikaloituna sekä basilikaa

Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy sekä pestokastike. Anna taikinan kohota lämpimässä jonkin aikaa.
Voitele vuoka, levitä siihen taikina ja anna taas kohota hetki. Voitele taikina kevyesti öljyllä/ voisulalla. Ripottele päälle suikaloidut valkosipulinkynnet sekä basilikaa. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15min. 




Keksit syntyivät samalla ohjeella kuin edellisessäkin postauksessa. Osasta jätin suklaamurut pois ja tein vanilja-kaakao-mitälie keksejä jakamalla taikinan edelleen kahteen osaan ja laittamalla toiseen pikkutaikinaan kaakaojauhoa ja toiseen vaniljasokeria. Ulkonäköön en jaksanut panostaa vain itseäni varten joten ne nyt ovat vähän epämääräisen näköisiä. 

Tekisi mieli ahdistusleipoa tänäänkin, mutta koska tänään on Harvinaisen Paska Päivä, mökötän tässä koko loppupäivän luurit päässä luukuttamassa hardstyleä korvat verillä - poistun korkeintaan kauppaan hakemaan Ben&Jerry'siä testatakseni, kuinka monta purkkia vaaditaan, jotta saa paremman mielen. 

Voi kun voisi vaan kaivaa sänkyyn oikein pehmeän, syvän kuopan ja nukkua ainakin juhannukseen saakka.

Huohh.

2 kommenttia:

  1. Heeh, mä huomasin eilen illalla olevani ahdistussiivooja. Se on kyllä parempi mulle kun se polttaa kaloreita toisin kuin tuo leipominen. Tai siis niitten tuotosten syöminen! :D

    Ps. Hyvännäköstä leipää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmat siivoaa ahdistuneena, mä vaan sotken kahta kauheemmin :D

      Poista