perjantai 26. lokakuuta 2012

Puolitoistavuotias


"Iloinen tyttönen. Runsaasti sanoja käytössä. Kävelee ja juoksee. Kasvu tasaista."


Jokunen aika  ihanan tytöntylleröisemme mittariin kilahti huimat 18 kuukautta mahan paremmalla puolen (ja viikon päästähän tuo on taas kuukauden vanhempi). Lokakuun alussa oli puolitoistavuotisneuvola, jolloin E:llä  oli kokoa huikeat 12,9kg ja 86cm. Pari päivää sitten kävimme myös lääkärineuvolassa, jossa katsottiin silmät, korvat, ynnä muut jutut ja kaikki oli oikein hienosti. 

Ainoastaan E:n kävelytapa askarrutti mua, sillä nyt kun tuo on oppinut kunnolla kävelemään eikä joudu enää miettimään jokaista askeltaan, jalkaterät kääntyvät sisäänpäin ja tyttö on alkanut kompastelemaan etenkin kengät jalassa. Kuulemma ei mitään syytä huoleen, mutta voitte vain arvata kuinka hysteerisesti pelkään, että tytölle tulee jalkoihin jonkinlainen virheasento ja sen myötä elinikäiset selkävaivat! Noh, lääkäri laittoi lähetteen fysioterapeutille, varmaan lähinnä mun mielenrauhan takaamiseksi.


E osaa jo hirveän paljon asioita. Tuo hurmaava pieni prinsessa tanssii, juoksee, hyppii tasajalkaa, kurkkii oven takaa ja huutaa "kukkuu". Lausuu s-kirjaimen ja aina välillä vahingossa myös r-kirjaimen. Rakentaa sujuvasti palikkatornin ja hoivaa unipupua enimmäkseen todella hellästi. 

Laittaa dvd-soittimen päälle ja katsoo piirrettyjä. Hakee vessasta paperia ja niistää itse nenänsä.  Tottelee, ymmärtää puhetta, ilmaisee omaa tahtoaan hyvin selkeästi. Muistuttaa hampaiden pesusta ja xylitolpastillista (mistä olen latvasta lahonneena hyvin kiitollinen)

Pyytää kauniisti lisää ruokaa/ maitoa/ mitä milloinkin. Avaa itse jääkaapin oven ja ottaa leipää. Nyt, kun kuukausien syömälakkoilu on ohi, haluaa syödä koko ajan ja puolet kotonaoloajasta kuluu siihen, kun väännämme ruoka-ajoista. Koska E myös osaa avata oven kahvasta painamalla ja vetämällä, keittiön ovi käy heti kun silmä välttää!

E näyttää missä on nenä, napa ja Myyrä. Kaivaa nenää. Silittää varovaisesti niin koiraa kuin kaikkia muitakin.  Harjaa hiuksia (harjaamisen kohteesta se tosin tuntuu enemmän hakkaamiselta). Pukee kengät, hatun, sukat ja laittaa molemmat jalat samaan lahkeeseen ja riisuu itse. Istuu pyörän kyydissä tosi nätisti ja nukahtaa melkein joka kerta, jolloin aina yhtäkkiä muistan, että toinen on kuitenkin ihan pieni ja viaton vielä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti